neděle 19. června 2016

Rakvičky


Prvním receptem budou rakvičky. Bez použití amonia a formiček. Jednoduše.


 Rakvičky

cca 30 ks

5 žloutků (cca 100 g)
2,5 hrnku cukru moučka (hrnek o objemu 250 ml)
1 lžička kypřícího prášku
3 lžíce hladké mouky

šlehačka
drobné ovoce (jahody, borůvky, moruše, maliny...)


Žloutky šleháme s kypřícím práškem a s 1 a 3/4 hrnkem cukru asi 10 minut. Na pracovní desku prosejeme zbytek cukru a mouku. Přidáme žloutkovou směs a vypracujeme hladké těsto. Hodně se lepí, proto je potřeba podsypávat. Cukrem.

Těsto vyválíme (což je skoro nadlidský úkol, snadno se potrhá) na plát tenký 3 mm. Krájíme ho na obdelníčky a ty potom přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme na 200° C. Až mají obdélníčky výšku alespoň jeden a půl centimetru, ztlumíme na 160°. Pečeme do světle růžové barvy.

Necháme vychladnout a zdobíme šlehačkou a ovocem.


Žádné komentáře:

Okomentovat